Cykelkärlek


En ensam, kall vinterrunda blev också en fantastisk upplevelse. Hjörnered.

Mountainbike är den perfekta kombinationen av optimal träning och naturupplevelse. Ett hårt träningspass kan bli en fantastisk upplevelse. Cyklingen ger mig möjlighet att uppleva nya vackra miljöer och jag utmanas ständigt fysiskt och mentalt - vilket jag älskar!

Det är en social motionsform där vänner och familjer ofta kan cykla tillsammans eller i varje fall ha det som gemensamt intresse. För oss är det ett sätt att leva och barnen är en självklar del av vårt cykelliv.

Passionerad satsning pågår

Idag är jag mitt i en passionerad elitsatsning. 2015 var mitt första år i elitklassen och jag lärde mig massor, utvecklades som cyklist och fick med mig en stor portion motivation att närma mig de absolut bästa svenska långloppscyklisterna. 2016 började lite knaggligt, men avslutades med en andraplats på långlopps-SM.

2016 - Andra året i Dam elit och silver på Svenska Mästerskapet i långlopp

Jag tar med mig så otroligt mycket positivt från säsongen 2016. Så många fina naturupplevelser, bra tävlingar, härliga möten men framförallt otroligt mycket cykelkärlek. Min längtan efter att cykla och att göra det fort, långt och bra har växt sig starkare än nånsin. Självklart blev det en stor portion pepp när jag cyklade hem silver på SM och fjärdeplatsen på Cykelvasan, men det är också den känsla som jag känt på cykeln i år som gör det roligare att cykla än nånsin innan.
Resultat 2016 >>

4:a på Cykelvasan och
tätkänning till Evertsberg

2015 - Första året i Dam elit

2015 var säsongen då jag tog steget upp i elitklass. Jag tävlade för CKX/Team Rudy Project-Suunto, vilket var jätteroligt och inspirerande. Våren präglades av förkylningar och de första tävlingarna i elitklass var riktigt tuffa och jag slet hårt för mittenplaceringar. Men i mitten av juli lossnade det och jag fick för första gången gå upp på pallen (2:a i Finnmarksturen). Sen flöt resten av säsongen på bra och jag fick med mig fina resultat och upplevelser från de tävlingar som var allra viktigast för mig; Fjällturen (1:a), Cykelvasan (6:a) och Långlopps-SM (4:a). I Långloppscupen blev jag totalfyra, vilket jag är nöjd med tanke på min risiga start på tävlingsåret.
Resultat 2015 >>

2:a i Finnmarksturen och efterlängtad känsla av flow.

2013/2014 - Signe, hälsoresa och comeback

2013 cyklade jag nästan ingenting, eftersom vi fick vårt andra barn, Signe. Graviditeten var tuff på grund av kraftiga foglossningar. För mig, som var van vid att träna nästan dagligen, var det väldigt jobbigt. Inte minst mentalt. Men det var också en oerhört motiverande upplevelse. En vecka efter förlossningen satt jag på cykeln igen, fast besluten att bygga upp en starkare och friskare kropp än jag nånsin haft!

Vintern och våren 2013/2014 påbörjade Ulf och jag en hälsoresa där träning, kost och livsbalans var i fokus. Jag la all min kraft på träna upp mig igen. Jag var extremt motiverad och tyckte att det var otroligt roligt att träna. Hur gick det då att komma tillbaka i cykelform? Bättre än jag kunnat drömma om. Vid ett test av VO2max på Aktivitus ett drygt år efter Signes födelse, hade jag en syreupptagningsförmåga i nivå med svensk damelit inom konditionsidrott. Även på tävlingsbanan gick det bättre än förväntat och 2014 blev ett grymt kul cykelår med Långlopps-SM (1:a D30) och Cykelvasan (8:a) som absoluta höjdpunkter.
8:a i Cykelvasan 2014.

2011/2012 - Cykling blir min grej

2008 testade jag för första gången att cykla mountainbike och jag gillade det. Men det tog några år innan det blev "min grej". 2011 började jag tävla litegrann och tyckte det var brutalt kul. En Monark testcykel införskaffades och jag började bedriva strukturerad cykelträning året om. 2012 vann jag långlopps-SM i D30 och blev 9:a på Cykelvasan. Jag blev inspirerad och träningen blev alltmer seriös.
SM-guld i långlopp 2012.